Het verhaal achter de stroopwafels

Dough is opgericht om je te laten genieten van vers gebakken wafels

Historie

Zo ontstond Dough Gouda

 

Gerbrand was een jaar of tien toen hij de echte Goudse stroopwafel ontdekte. Hij zat op de basisschool en verkocht pakjes stroopwafels voor het goede doel. Het pakje wat hij zelf kocht … was dezelfde dag nog op. Al snel werd het stroopwafelwinkeltje zijn lievelingsplek in Gouda.

 

In 2013 begon Gerbrand zelf met het bakken en verkopen van stroopwafels in een marktkraam in Spijkenisse. Tot 2019 werkte hij bij diverse stroopwafelbakkers waarna hij het besloot om voor zichzelf te beginnen. Met zijn jarenlange ervaring startte Gebrand in 2019 met Dough Gouda. In 2020 kwam daar Dough Kinderdijk bij. Twee verkooppunten van super verse stroopwafels op de mooiste locaties van Nederland. Dough is er om jou te laten genieten van Nederlands bekendste koekje en van de bijzondere historie die ons land rijk is.

 


Dough Kinderdijk begon als droom


Annette en Pieter wonen al jaren in Alblasserdam. De molens van Kinderdijk staan bíjna in hun achtertuin. Tijdens het wandelen tussen de molens droomden ze wel eens van een eigen plek waar bezoekers een verse stroopwafel kunnen kopen. Waar eet je die liever dan tussen de molens? In 2020 kwam deze droom uit toen ze samen met Gebrand zijn gestart met Dough Kinderdijk. Een droom die uitkwam!