De stroopwafel

Hoe het ooit begon

 

In het begin van de 19e eeuw werden in Gouda de eerste siroopwafels gebakken. Wafels gemaakt van oude koeksnippers, deegresten en stroop. Heel simpel en goedkoop! Daarom werden de wafels in die tijd ook wel armenkoeken genoemd. Nu, twee eeuwen later, kennen we deze koek als een knapperige wafel met stroop. En … onder een andere naam: de Goudse stroopwafel. Tegenwoordig telt Gouda nog vier stroopwafelfabrieken, terwijl dat er in 1960 wel zeventien waren. De siroopwafel bestaat ook nog steeds, maar dat is tegenwoordig een koekje dat bestaat uit twee los van elkaar gebakken wafels met stroop ertussen.

 

 

De stroopwafels van Dough

 

De stroopwafels die wij in onze kramen en in onze bakkerij maken, bestaan uit producten van hoge kwaliteit. Alleen de beste roomboter, eieren, tarwebloem en kaneel zorgen voor de smaak van een échte Goudse stroopwafel.

 

Het deeg voor de stroopwafel bakken we in een wafelijzer, waarna we de wafel doormidden snijden. Tussen de twee helften komt de heerlijke roomboterstroop die de stroopwafel afmaakt. Voila: zo maken we de enige echte Goudse stroopwafel! De stroopwafels die je bij ons koopt, worden iedere dag vers gebakken.

Veel gestelde vragen

Jazeker we vinden ze zelf ook nog steeds lekker!

Ja, onze stroopwafels zijn bereid met echte roomboter.

Op moment is dit kun je alleen onze stroopwafels afhalen bij onze locaties in Kinderdijk en Gouda. 

Alle stroopwafels die je bij ons koopt zijn dagvers. Elke dag bakken we verse stroopwafels en deze zijn daardoor veel lekkerder. Daarnaast verwerken met een paar specerijen waaronder kaneel, de rest is geheim 😉

Een siroopwafel zijn twee losse gebakken wafels met stroop ertussen. Een stroopwafel is één wafel die door de midden is gesneden en met stroop ertussen.